30 nap alatt a Föld körül spirituális karantén idején
Mi a koronavírus üzenete az emberiség számára?

Vége egy korszaknak. Az India Klub Alapítvány szervezésében 30 napos élő előadássorozat ért véget. A sorozat a Spirituális karantén címet kapta. Fontos társadalmi problémák is terítékre kerültek, mint amilyen a társadalmi egyenlőtlenség, eutanázia és abortusz. A sorozat alapja, hogy a koronavírus miként képes megváltoztatni a világot, illetve az emberiség képes-e megváltozni a koronavírus hatására.

spiritualis_karanten_foldanya.jpg

Leveles Zoltán hindu tanító politikamentes fórumot biztosított, hogy az érdeklődők elmondhassák véleményüket. Mi adta az apropót? Nem más, mint az egész világot foglalkoztató koronavírus járvány.

A kiindulópontot a következő kijelentés adta: A koronavírus történelmi fordulópont, egy fontos mérföldkő az emberiség történetében. Éppen ezért gondolkodjunk közösen a jövőnkről. A depresszió, az egészséges táplálkozás vagy éppen a műanyagmentes élet vagy az alázat is lehet a központi kérdés, melyen keresztül keressük a válaszokat.

Közös gondolkodás karantén idején

 

Verne hőse 80 nap alatt járta körbe bolygónkat, a videó közvetítés pedig különféle témákat felvetve egy hónapig késő délutánonként jelentkezett. A karanténba szorult emberek számára ez is egy olyan lehetőség volt, mely nemcsak pozitív információkkal szolgált, de egy évezredes bölcselet nézőpontján keresztül tárgyalta a mai témákat.

Napjaink megoldatlan kérdései sokkal jobban foglalkoztatják az átlagembert, mint ahogy azt gondolnánk. Az interaktív beszélgetés során Szlovákiában, Münchenben és Erdélyben élő magyarok is megszólaltak. Napi szinten a látogatottság átlagosan 80-100 aktív résztvevőt jelentett.

A sorozat végére került a legizgalmasabb beszélgetés: „Mit tanulhatunk a koronavírustól?” Bebizonyosodott, hogy a felelősségteljes emberek készek a változásra a Földbolygó érdekében.

spirtualis_karanten_foldanya_idezet.png

 

Az India Klub Alapítvány a közös cél érdekében változást sürget

 

Az India Klub Alapítvány közleményeként az Országos sajtószolgálat is megkapta annak a nyílt levélnek rövidített kivonatát, melyet Leveles Zoltán fogalmazott meg „A koronavírus a Földanya sikolya” címmel. Megtekinthető a bharata.hu oldalon. Részlet a levélből:

„A Földanya segítségért kiált. Változásért, tiszta levegőért és tiszta vizekért. A védőmaszk − amit Földanya szánk elé kényszerített − egy fontos jelzés, hogy elmúlt a tartalmatlan frázisok, az üres szavak korszaka. Itt az ideje a szánk helyett a fülünket használni: meghallani a Földanya hangját.

Az indián nagyfőnök szavai szerint a Föld nagyatyáink pora, melyet unokáinktól kaptunk kölcsön. Mit mondunk majd az unokáinknak és azok unokáinak, hogy miért van elszennyezve az óceán, miért történt meg a globális felmelegedés? Miért nem tudtuk megállítani annak ellenére, hogy Földanya a koronavírus formájában is jelzett nekünk.

Ideje szembenézni a tényekkel. Drasztikus változtatásokra van szükség.
Vagy önként változtatunk, vagy a kíméletlen átalakulást a Földanya teszi meg.”

A bejegyzés trackback címe:

https://platon.blog.hu/api/trackback/id/tr1715619640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.04.19. 20:30:38

A liberalizmus agyagba döngölése az első lépés a helyes úton.

Platon

Spirituális előadások

süti beállítások módosítása